Voorbehandeld met een natuurlijke olie Één handvat en éé, steel twee schenktuiten Volledig gemaakt van gietijzer Wat is een skillet? De VH30 van Valhal Outdoor is een skillet, maar wat is een skillet? Een skillet is een koekenpan geheel gemaakt van gietijzer. Hij heeft of twee handvatten of een handvat en een steel. Voordelen van een skillet Doordat een skillet volledig gemaakt is van gietijzer, kan je deze erg hoog verhitten en houdt hij hitte goed vast. Een skillet heeft geen antiaanbaklaag en hierdoor kunnen dan ook geen schadelijke stoffen vrijkomen tijdens het bakken. Het is ook niet zonder reden dat veel professionele koks kiezen voor zo’n gietijzeren koekenpan. Gietijzer is ook nog eens geschikt voor elke warmtebron en hierdoor kan je deze pan zowel binnenshuis als buitenshuis gebruiken. De VH30 De VH30 is een skillet met een diameter van 30cm. Doordat hij een handvat en een steel heeft, is deze gemakkelijk in gebruik. En dankzij de handige schenktuiten kan je sauzen of kookvocht gemakkelijk uitschenken. Doordat gietijzer warmte zo goed en lang vasthoudt, kan de steel erg heet worden. Valhal Outdoor heeft met de VH.SLEEVE hier een oplossing voor bedacht. Dit is een lederen hoes die je kan bestellen voor om de steel van je gietijzeren pan. De pannen van Valhal Outdoor worden in de fabriek al één keer behandeld met een natuurlijk olie, hierdoor kan je in principe je pan direct gebruiken. Voor optimale resultaten raden wij toch aan de pan nog enkele keren in te branden. Hoewel gietijzer geen anti-aanbaklaag heeft, ontwikkelt gietijzer door gebruik een patina dat wel deze eigenschappen heeft. Correct gebruik en onderhoud zijn belangrijk om deze patina te creëren en te behouden. Zie handleiding voor tips met betrekking tot (eerste) gebruik en onderhoud.