Van Beekum Specerijen - Pekelzout All Use - Strooibus 250 gram
Van Beekum Specerijen - Pekelzout All Use - Strooibus 250 gram

Van Beekum Specerijen - Pekelzout All Use - Strooibus 250 gram

3,99Vergelijk prijzen
Laagste prijs inclusief verzending
bol.com
Shopscore(39k+)
6,81
GratisOp werkdagen voor 16:30 uur besteld, volgende dag in huis
Vanbeekumspecerijen.nl
Shopscore(5)
3,99
€4,99Op werkdagen voor 23:59 besteld, volgende dag in huis

Specificaties

EAN8720153478786
TypeZout

Beschrijving

Geef je gerechten een ongekende smaaksensatie door ze vooraf te pekelen met pekelzout all use van Van Beekum Specerijen. Met onze perfect uitgebalanceerde pekelmix wordt pekelen een fluitje van een cent. In onze pekelmix zit onder andere zeezout en meer dan 16 soorten kruiden en groenten om een heerlijke smaak mee te geven.

Wanneer gebruik je de pekelzout all use en wanneer de color?

Als je gevogelte, vlees of vis voor slechts een paar uurtjes wil pekelen om het meer smaak te geven dan is de pekelzout all use je beste keus! Wanneer je aan de slag gaat met spek, ham of rundvlees adviseren we je om de pekelzout color te gebruiken.

Pekelzout all use gebruiken

Deze pekelzout all use is op meerdere manieren te gebruiken. Je kan droog pekelen, nat pekelen of injecteren. We leggen je graag het verschil uit.

Droog (ook wel 'curing' genoemd)
Het traditionele doel van droog pekelen was conserveren, nu doen we het vooral voor de veranderingen in smaak en textuur. Het gebruik is lastig aan te geven maar zorg ervoor dat je een laag pekelzout all use aanbrengt op het product. Het doel van deze toepassing is het onttrekken van vocht en het doordringen van zout. Naast een langere houdbaarheid, wordt kleur behouden, verandert de structuur en wordt de smaak geconcentreerd.

Nat (ook wel 'brining' genoemd)
Voor deze techniek gebruik je 100 gram per liter water. De mix lost het beste op in heet/koken water. Zorg dat de pekel mooi met het water mixt en laat het daarna in de koelkast weer terug koelen naar 1 tot 7 graden.

Het nat pekelen zorgt ervoor dat draadvormige delen in spieren worden verstoord. Door een natte pekel blijft het vlees uiteindelijk veel malser. Ook zorgt de combinatie van zout en eiwitten ervoor dat de spiercellen meer water vast kunnen houden. Het water uit de natte pekel zorgt er dus voor dat het vlees sappiger blijft tijdens de bereiding. Doordat dit water gemixt is met zout en extra specerijen, krijgt het vlees ook meer aromatische smaak.

Of je nou nat of droog pekelt, deze mix is erg veelzijdig en gebruik je bijvoorbeeld:

  • Varkensvlees
  • Rundvlees
  • Lamsvlees
  • Wild
  • Kip
Pekeltijd

Hoe lang een stuk vlees of gevogelte moet pekelen hangt af van de grootte ervan. Een kip van 1,5 kilo moet ongeveer 8 uur in de pekel. Een varkenshaas van 300 gram heeft aan 4 uur genoeg. Een kipfilet 3 à 3,5 uur en een stuk varkensfilet van 600 gram ongeveer 5 uur. Zorg er voor dat wanneer je nat pekelt je de bak afgedekt wegzet.

Pekelzout kopen bij Van Beekum Specerijen

Heb je vragen over onze pekelzout of ben je nieuwsgierig naar meer informatie? Daarvoor kun je natuurlijk onze experts altijd bellen. We hebben ook een tevredenheidsgarantie. Niet goed? Geld terug!

Voedingswaarden en ingrediënten

Ingrediënten: zeezout, suiker, kruiden en specerijen (venkelzaad, komijnzaad, selderij, foenegriek, piment, chillies, peper, laurier), gedroogde groenten (uigranulaat, pastinaak granulaat, preigranulaat, witte kool granulaat, paprikagranulaat, wortelgranulaat), jeneverbessen

Voedingswaarde per 100 gram

Energie

659

kJ

Energie

157

kcal

Vetten

0,7

g

- waarvan verzadigde vetzuren

0

g

Koolhydraten

35

g

- waarvan suikers

33

g

Vezels

1,7

g

Eiwitten

1,1

g

Zout

59,9

g

De beste dag om Pekelzout All Use te kopen, is vandaag!